دبیر کمیته تجویز و مصرف منطقی داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از برگزاری این کمیته با حضور سرپرست دانشگاه، معاون درمان دانشگاه، اعضای هیئت علمی دانشگاه و سازمان های بیمه گر خبر داد.
کمیته تجویز و مصرف منطقی داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با حضور سرپرست دانشگاه، معاون درمان دانشگاه، اعضای هیئت علمی دانشگاه و سازمان های بیمه گر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی استان؛ دکتر سعید جاودان سیرت؛ سرپرست دانشگاه گفت: ارزیابی الگوی تجویز داروی پزشکان یکی از مهمترین اقداماتی است که در این کمیته انجام می شود لذا در کنار آن باید توانمندسازی جامعه (اعم از شهروندان و بیماران) در جهت مصرف منطقی داروها را سرلوحه کار قرار داد.
وی با بین اینکه اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم از مصرف منطقی داروها به ویژه در خصوص آنتی بیوتیک ها بسیار حائز اهمیت است، افزود: آنتی بیوتیک یک منبع با ارزش دارویی است که برای درمان عفونت های باکتریایی مورد استفاده قرار می گیرد که متاسفانه امروزه شاهد موارد بسیار زیادی از مصرف اشتباه این داروها و ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی هستیم.
دکتر جاودان سیرت اذعان داشت: استفاده خودسرانه و بی رویه از آنتی بیوتیک ها باعث مقاوم شدن باکتری های بیماری زا و بی اثر شدن آنتی بیوتیک ها می شود.
در ادامه دبیر کمیته تجویز و مصرف منطقی داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اذعان داشت: این کمیته به منظور بررسی عملکرد پزشکان متخصص اطفال و داخلی برگزار و بر اساس شاخص های استانی و کشوری مورد بررسی قرار گرفتند.
دکتر علی اکبر حکمتی در ادامه گفت: طبق بررسی های صورت گرفته در استان داروی سرم سدیم کلراید به عنوان پر مصرف ترین و بر اساس نسخ تجویزی آمپول ب کمپلکس بیشترین تجویز را داشته است.
دکتر حکمتی با بیان اینکه میانگین نسخ پزشکان استان در سال 1401 ، 3.8 بوده است، خاطرنشان کرد: تعداد نسخ بررسی شده در سال 1401 نیز به تعداد یک میلیون و 246 هزار مورد می باشد.
دبیر کمیته تجویز و مصرف منطقی داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: در این کمیته بر اساس شاخص ها پزشکان به گروه های A و B تقسیم می شوند که گروه A مورد تشویق و برای گروه Bتذکرات لازم در راستای بهبود نسخ صادر خواهد شد.